Нагадати пароль | Реєстрація
Субота, 20 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Новини каналу Пожежі

Вибрати дату
RSS

На Харківщині від удару блискавки згорів приватний будинок

30 червня 2009, 13:13
На Харківщині від удару блискавки згорів приватний будинок

Зайнялося вночі. Дідусь спав, а його дочка гостила у сусідки.

Анатолій Русанов, сусіда постраждалого: «Мы с Леной дружим, пригласили ее попить чай. Только сели в беседку, как началась гроза. Гроза хорошая, молнии сверкали вокруг нас. Мы, как бы, в эпицентре были. Меня даже ударило напряжением от молнии. Вот, от ноги и до низу».

Ніна, сусідка постраждалого: «Чуемо, сусиды крычать: Вызывайте пожарку! Мы быстро спохватились, вышли во двор, спитали: Что случилось? Та глянь назад, Лена горит. Мы до хаты, а хата горела, как спичечный коробок, мгновенно. Буквально за 10 минут. В 10:10 гроза закончилась, а в полодиннадцатого тут полыхало полностью».

Блискавка влучила у дах житлового будинку. Дідусь спав у літній кухні, в десяти метрах від епіцентру пожежі.

Катерина Павленко, онука постраждалого: «Меня здесь не было, в Харькове я была. Мама мне позвонила, вся в слезах, плачет: Мы горим! И я сразу же в одиннадцать часов ночи из Харькова приехала сюда. Пожар был, дым был, пожарники были, машина стояла. А мы сидели все – дедушка, мама – сидели за двором».

Будинок вигорів вщент. Сума збитків – сто тисяч гривень, кажуть МНСівці. Сусіди від пожежі не постраждали, хіба що в декого під час грози згоріли електричні лічильники та побутова техніка.

А от господарі згорілого будинку залишилися на вулиці - іншого житла не мають. Мати з донькою мешкають в орендованій квартирі у Харкові, і щодня навідувалися в село - доглядати хворого дідуся.

Ігор Лупандін, помічник керівника ГУ МНС в Харківській області: «В Волчанском районе, в селе Березняки, произошел пожар. По приезду наших подразделений, для того, чтобы ликвидировать данный пожар, мы приехали, огнем было охвачено около двухсот квадратных метров площади этого жилого дома. Я беру все постройки, которые там находились».

Спеціалісти кажуть - будинок не мав захисту від блискавки. Ще й стоїть на краю села, майже в полі. Це й стало головними причинами пожежі.

Юлія Ляхова, Денис Агеєнко, Харків, НТН

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.