Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 2 травня 2024
Найкращі детективи світу

Новини каналу Суди

Вибрати дату
RSS

8 тисяч гривень за місце на кладовищі: здирництво у Вінниці

16 квітня 2009, 11:48
8 тисяч гривень за місце на кладовищі: здирництво у Вінниці

Сім’я Ірини місце на цвинтарі «Луці-Мелешківській» зарезервувала ще 15 років тому. Втім, коли померла бабуся, з’ясувалося, що поховати її просто так не можливо.

Ірина, родичка померлої: «Обратились к руководству кладбища с этим документом. Сказали, что он недействительный. И буквально нагло и бесцеремонно потребовали деньги. Лично я платила за то, чтобы выкопали могилу – это назвали так. Мы заплатили две с половиной тысячи гривен».

Жінка каже – довелося б платили, якби зажадали й більше. Не та ситуація, щоб сперечатися.

Ірина, родичка померлої: «Понятно, в таком состоянии ты не думаешь – дорого это или дешево. Ситуация предполагает решения принимать быстро. И деньги в этой ситуации не имеют никакого значения. Поэтому, две с половиной тысячи - значит две с половиной. Если б сказал 5, заплатили б 5».

Чергова спроба правоохоронців спіймати здирників «на гарячому» була вдалою. Як і у випадку з Іриною, гроші взяв копач могил. Цього разу сума становила 8 тисяч гривень. Чоловік не заперечує - гроші мав передати директорові цвинтаря.

Підозрюваний: «Сказав, що приїде людина, у нього взяти гроші. Суму я не знав. Тут прийшла людина. Сказала, що треба розщитатися. Суму він сам назвав. Сказав, шо привіз 8 тисяч».

Та керівник кладовища все заперечує. За фактом здирництва порушена кримінальна справа. Хоча винних навряд чи суворо покарають, певно лише оштрафують. Бо такі дії працівника цвинтаря класифікують як отримання грошової винагороди, а не хабара.

Олександр Мороз, заступник керівника відділу ГУ МВС України Вінницької області: «Дане діяння кваліфікується за статтею 354-тою, а не 368-ою. Тому що ці особи, які вимагали та одержували грошові кошти, не є посадовими особами».

Юлія Шипунова, Олександр Миронов, Вінниця, НТН

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.